divendres, 15 de març del 2013

Catastroika


En este documental podemos ver el proceso de venta de un país a través de los diferentes pasos en las privatizaciones de los servicios públicos del mismo. En el caso de este documental se encargan principalmente de Grecia, comparándolo con las distintas transformaciones acaecidas en diferentes puntos del globo, en diferentes momentos de la historia, como pueden ser Inglaterra o Rusia. Dado que el documental es del año pasado las similitudes con España son importantes, y, asimismo, podemos observar parte de nuestro futuro como miembros de las entidades financieras que regulan Europa.

En el documental se pueden ver a diferentes personalidades que aportan su visión -crítica- de lo que ocurre, o aportan información directa sobre ello, voces como Slavoj Zizek, Naomi Klein, Costas Douzinas, Luis Sepúlveda o Greg Palast, entre muchos otros. Espero que lo disfrutéis.

1 comentari:

  1. Tot açò està molt relacionat amb les últimes classes d'Enric a Estructura i Canvi de les Societats.

    Al final, el que tenim són dos conceptes claus que regeixen totes les societats: igualtat i llibertat.

    Per una part tenim aquells que pensen que la màxima llibertat del capital ens permetrà viure millor i amb un major creixement econòmic (pensament neoliberal).

    Però el que ocorre quan no se limita la llibertat és que aquesta pot minvar la d'un altre: Imaginem el cas d'una gran multinacional. Els neoliberals desregulen el mercat per a que aquesta tinga la màxima llibertat. Inmediatament la màxima llibertat de l'empresari li permet deslocalitzar la producció a un país del Tercer Món on no hi ha cap regulació laboral i pot haver explotació infantil.

    En aquest exemple podem veure clarament com la màxima llibertat sense límits de l'empresari limita i minva la llibertat del xiquet explotat, a més de generar desigualtat entre un i altre.

    El procés de privatitzacions que estem sofrint pot produir una cosa així. Novament, amb un exemple queda molt més clar: la sanitat o l'educació privatitzada genera desigualtats. Aquells que tenen diners, podran pagar-se les cures i les millors escoles.

    ResponElimina